Forum Młodych - Gniezno - DDM Wiosło Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
SONG OF SONGS 2010
Autor Wiadomość
44 
katolik

Wysłany: Nie Cze 20, 2010 10:55 am   SONG OF SONGS 2010

Już w najbliższą sobotę ostatni raz muzycy chrześcijańscy spotkają się na festiwalu Song of Songs w Toruniu. Szczegóły t u t a j

44 
katolik

Wysłany: Wto Cze 29, 2010 10:39 pm   

Festiwal był bardzo udany. I cieszę się, że udało mi się na niego pojechać - dzięki pomocy kilku różnych osób był to dobrze spędzony czas.

Tak jak zapowiedziano - Song of Songs zakończył swój żywot. Ponoć spełnił swoją misję promowania kapel chrześcijańskich. Że nie do końca można się z tym zgodzić świadczy choćby przyjęcie zaproszonych z innych krajów gości - mi szczególnie przypadły do gustu kapele z Chorwacji :)

Tak naprawdę byłaby szansa, żeby wykorzystać lukę i stworzyć taki festiwal w Gnieźnie - właśnie teraz! Mamy nowego Prymasa, może byłby przychylny takiemu pomysłowi - ma kontakty, mógłby więc zainteresować tym wielu ludzi. Poza tym właśnie Gniezno jest - moim zdaniem - idealnym miejscem na tego typu imprezę. Samo miasto tylko by na tym zyskało. Ale do tego potrzeba sztabu ludzi, a przede wszystkim zaangażowania Kościoła.

Póki co - zostają wspomnienia po kolejnych edycjach SOS-u... :)

Relację z festiwalu można znaleźć na www.ddmgniezno.pl ale może i tu ktoś podzieli się wrażeniami?

Bambosz
Bambosz

Wysłany: Sro Lip 07, 2010 2:53 am   

Mi się nie udało dotrzeć do Torunia, choć żałuję, bo z rozrzewnieniem wspominam poprzednie festiwale.
Jeżeli chodzi o pomysł, by festiwal zorganizować w Gnieźnie to jestem oczywiście za. Ładnych parę lat temu był Adalbertus. Na jednym z ostatnich można było usłyszeć 2Tm 2,3. Ale z bliżej mi nieznanych przyczyn festiwal nie był kontynuowany (pewnie chodziło o kasę).

44 
katolik

Wysłany: Sro Lip 07, 2010 4:28 pm   

Właśnie... Wciąż mam Twój akumulator... Przydał się bardzo! :)

Odpowiedz do tematu