Festiwal był bardzo udany. I cieszę się, że udało mi się na niego pojechać - dzięki pomocy kilku różnych osób był to dobrze spędzony czas.
Tak jak zapowiedziano - Song of Songs zakończył swój żywot. Ponoć spełnił swoją misję promowania kapel chrześcijańskich. Że nie do końca można się z tym zgodzić świadczy choćby przyjęcie zaproszonych z innych krajów gości - mi szczególnie przypadły do gustu kapele z Chorwacji
Tak naprawdę byłaby szansa, żeby wykorzystać lukę i stworzyć taki festiwal w Gnieźnie - właśnie teraz! Mamy nowego Prymasa, może byłby przychylny takiemu pomysłowi - ma kontakty, mógłby więc zainteresować tym wielu ludzi. Poza tym właśnie Gniezno jest - moim zdaniem - idealnym miejscem na tego typu imprezę. Samo miasto tylko by na tym zyskało. Ale do tego potrzeba sztabu ludzi, a przede wszystkim zaangażowania Kościoła.
Póki co - zostają wspomnienia po kolejnych edycjach SOS-u...
Relację z festiwalu można znaleźć na www.ddmgniezno.pl ale może i tu ktoś podzieli się wrażeniami?
_________________ "Życie ludzkie jest ważniejsze, niż czyjeś małe interesy"
Mi się nie udało dotrzeć do Torunia, choć żałuję, bo z rozrzewnieniem wspominam poprzednie festiwale.
Jeżeli chodzi o pomysł, by festiwal zorganizować w Gnieźnie to jestem oczywiście za. Ładnych parę lat temu był Adalbertus. Na jednym z ostatnich można było usłyszeć 2Tm 2,3. Ale z bliżej mi nieznanych przyczyn festiwal nie był kontynuowany (pewnie chodziło o kasę).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum